Jednoduchý recept

Mušle a pórek na badyánu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59017

Ingredience

2 ks Badyán
1 polévková lžíce Citronová šťáva
8 ks Mušle srdcovky
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
350 g Pórek
2 polévková lžíce Smetana
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 846kJ
8% Sacharidy 30 g
8% Tuky 6 g
11% Sodík 223 mg
8% Bílkoviny 5 g

Mušle a pórek na badyánu postup přípravy receptu:

1

Mušle očistíme a maso v nich podélně rozkrojíme na polovinu.

2

Na pávni na rozehřátém másle krátce osmahneme nasekanou šalotku. Přidáme najemno nakrájený pórek, polovinu vína a badyánu. Osolíme, opepříme a pod pokličkou zvolna vaříme 15 minut. Potom pánev odstavíme.

3

Do hrnce vlijeme zbylé víno, přidáme citronovou šťávu, mušle, přivedem k varu a zvolna krátce povaříme. Ještě neprůsvitné mušle vyjmeme.

4

Pórek scedíme do hrnce, ve kterém byly mušle, přilijeme vývar a přidáme zbylý badyán.

5

Pórek rozdělíme na talíře, poklademe mušlemi a udržujeme na teplém místě.

6

Odebereme asi 50ml šťávy, vmícháme do ní smetanu a směsí přelijeme pokrm na talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept