Jednoduchý recept

Teplý salát z mušlí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 59019
Kategorie: Teplé saláty

Ingredience

1 kávová lžička Anýz mletý
500 g Brambory vařené ve slupce
5 ks Celer řapíkatý
1500 g Mušle slávky
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej olivový
4 ks Šalotka
90 ml Smetana
0,5 kávová lžička Sůl
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 833kJ
13% Sacharidy 48 g
13% Tuky 10 g
51% Sodík 1 g
64% Bílkoviny 36 g

Teplý salát z mušlí postup přípravy receptu:

1

Dobře očištěné mušle vložíme do hrnce s bílým vínem a vaříme pod pokličkou. Občas hrncem potřeseme, aby se mušle otevřely.

2

Uvařené mušle vyjmeme, necháme okapat a vývar uchováme. Lastruy odstraníme a vyřadíme neotevřené mušle.

3

Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na širší plátky.

4

Salátovou okurku omyjeme, nakrájíme na kostky, osolíme a necháme asi 30 minut odležet.

5

V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nasekanou šalotku, přidáme anýz a mícháme 2-3 minuty. Potom přidáme na kousky nakrájený celer, brambory a okurku.

6

Vývar z mušlí přecedíme přes jemné síto, asi 150ml vlijeme do hrnce a zvolna povaříme 5 minut. Potom vložíme mušle, přilijeme smetanu, zamícháme a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept