Jehněčí kofty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kofty
Jehněčí kofty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59020 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
500 g | Jehněčí maso mleté |
1 kávová lžička | Nové koření mleté |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 hrst | Petržel |
0,5 kávová lžička | Pískavice řecké seno |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 91,3mg |
Draslík | 358,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 34,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Jehněčí maso mleté, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Nové koření mleté, Pískavice řecké seno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kofty postup přípravy receptu:
1 | Jemně mleté jehněčí maso smícháme v míse s nasekanou cibulí, petrželkou, novým kořením, řeckým senem, paprikou a solí. |
2 | Směs rozdělíme na 4 stejné díly a z každého navlhčenýma rukama vytvarujeme podlouhlé kousky kolem široké ploché špejle. |
3 | Připravené kofty lehce potřeme olejem a grilujeme 10-15 minut. Špejlí občas pootočíme. |
4 | Kofty podáváme s klínky omytého citronu. |
Poznámka
Pokrm můžeme poprášit mletým sumachem.