Jednoduchý recept

Jehněčí kotlety s cizrnou a čočkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59021

Ingredience

2 ks Brambory
2 ks Cibule
125 g Cizrna
600 g Jehněčí kotlety
50 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
1800 ml Voda pitná
125 g Čočka

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 815kJ
13% Sacharidy 48 g
45% Tuky 34 g
15% Sodík 306 mg
76% Bílkoviny 43 g

Jehněčí kotlety s cizrnou a čočkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné jehněčí kotlety vložíme do hrnce s předem namočenou cizrnou a čočkou. Přilijeme vodu a zvolna uvedeme do varu - vzniklou pěnu sbíráme.

2

Na pávni rozpustíme máslo a osmahneme na něm nasekanou cibuli. Vmícháme rajčatový protlak, koření, osolíme a opepříme. Odstavíme a přidáme k masu spolu s oloupanými, na plátky nakrájenými bramborami. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 2 hodiny doměkka. Dbáme, aby se voda nevyvařila, před podáváním ještě trochu vody přilijeme.

Poznámka

Použijeme cayenský pepř nebo chilli.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept