Jehněčí kotlety s cizrnou a čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety s cizrnou a čočkou
Jehněčí kotlety s cizrnou a čočkou
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59021 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
125 g | Cizrna |
125 g | Čočka |
600 g | Jehněčí kotlety |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
1800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 114,0mg |
Draslík | 709,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 170,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Jehněčí kotlety, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čočka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety s cizrnou a čočkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné jehněčí kotlety vložíme do hrnce s předem namočenou cizrnou a čočkou. Přilijeme vodu a zvolna uvedeme do varu - vzniklou pěnu sbíráme. |
2 | Na pávni rozpustíme máslo a osmahneme na něm nasekanou cibuli. Vmícháme rajčatový protlak, koření, osolíme a opepříme. Odstavíme a přidáme k masu spolu s oloupanými, na plátky nakrájenými bramborami. Pod pokličkou zvolna dusíme asi 2 hodiny doměkka. Dbáme, aby se voda nevyvařila, před podáváním ještě trochu vody přilijeme. |
Poznámka
Použijeme cayenský pepř nebo chilli.