Jehněčí mrúzíja - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí mrúzíja
Jehněčí mrúzíja
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59022 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibule |
1500 g | Jehněčí maso |
2 kávová lžička | Koření Orientální |
175 g | Mandle |
125 g | Máslo čerstvé |
175 g | Med včelí |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Rozinky |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 225,0mg |
Draslík | 91,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Med včelí, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Koření Orientální, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mandle, Rozinky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí mrúzíja postup přípravy receptu:
1 | Šafrán roztlučeme na prášek a smícháme s ostatním kořením. Směs osolíme. |
2 | Očištěné jehněčí maso (nejlépe krkovičku s kostí)potřeme větší částí připravené směsi, vložíme do kastrolu spolu se spařenými mandlemi, nasekanou cibulí a máslem. Podlijeme vodou, přivedeme k varu a zvolna dusíme pod pokličkou 1-1,5 hodiny. Občas podléváme vodou. |
3 | Potom vmícháme rozinky promíchané se zbylou šafránovou směsí, med a zvolna bez pokličky vaříme 30 minut, aby se vyvařila většina vody a omáčka zhoustla. |
4 | Měkké maso upravíme na mísu a přelijeme omáčkou. |
Poznámka
Jako orientální koření zvolíme rás-al-hánút.