Jednoduchý recept

Jehněčí mrúzíja

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 59022
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Cibule
1500 g Jehněčí maso
2 kávová lžička Koření Orientální
175 g Mandle
125 g Máslo čerstvé
175 g Med včelí
1 kávová lžička Pepř černý mletý
250 g Rozinky
1 špetka Šafrán
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 764 kcal
Kilojoule 3 195kJ
8% Sacharidy 29 g
64% Tuky 48 g
7% Sodík 133 mg
50% Bílkoviny 28 g

Jehněčí mrúzíja postup přípravy receptu:

1

Šafrán roztlučeme na prášek a smícháme s ostatním kořením. Směs osolíme.

2

Očištěné jehněčí maso (nejlépe krkovičku s kostí)potřeme větší částí připravené směsi, vložíme do kastrolu spolu se spařenými mandlemi, nasekanou cibulí a máslem. Podlijeme vodou, přivedeme k varu a zvolna dusíme pod pokličkou 1-1,5 hodiny. Občas podléváme vodou.

3

Potom vmícháme rozinky promíchané se zbylou šafránovou směsí, med a zvolna bez pokličky vaříme 30 minut, aby se vyvařila většina vody a omáčka zhoustla.

4

Měkké maso upravíme na mísu a přelijeme omáčkou.

Poznámka

Jako orientální koření zvolíme rás-al-hánút.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept