Vepřové s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové s fenyklem
Vepřové s fenyklem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59023 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
0,8 kávová lžička | Fenyklová semínka |
1 kávová lžička | Mouka kukuřičná |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Vepřová kýta |
150 ml | Voda pitná |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 111,7mg |
Draslík | 594,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 15,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř černý celý, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka, Zakysaná smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Mletý fenykl smícháme s nadrceným černým pepřem a solí na pastu. Směsí potřeme omyté a osušené vepřové maso. |
2 | Do pekáčku vložíme na plátky nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou mrkev, připravené maso a vše podlijeme vodou. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 80 minut, každých 10 minut podléváme trochou vody. |
3 | Upečené maso vyjmeme a necháme na teplém místě asi 10 minut, potom naporcujeme. |
4 | Do omáčky a zeleniny v pekáči přilijeme mouku rozkvedlanou ve smetaně, zamícháme a chvíli povaříme. Omáčku podáváme zvlášť v omáčníku. |