Kořeněná telecí kýta Boulangere - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná telecí kýta Boulangere
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59024 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
2000 g | Jehněčí kýta |
0,3 kávová lžička | Kardamom |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,8 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Jehněčí kýta, Kardamom, Muškátový květ, Skořice mletá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná telecí kýta Boulangere postup přípravy receptu:
1 | Dva oloupané stroužky česneku utřeme s trochou soli, smícháme s polovinou koření a špetkou pepře. |
2 | Do očištěného masa bez kosti nožem protáhneme otvory, které naplníme připravenou kořeněnou smění. Povrch masa potřeme olejem a zbylým kořením. Zbylé stroužky česneku nakrájíme na plátky. |
3 | Maso vložíme do pekáče a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut. Vyjmeme z trouby, pod maso a okolo něj rozložíme na plátky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a ochutíme kousky česneku. Podlijeme vodou. Pod fólií pečeme při 160 stupních Celsia asi 1,5 hodiny. Potom fólii odstraníme a pokrm ještě 15 minut dopékáme. |
4 | Měkké maso necháme před porcováním asi 10 minut odpočinout. |