Jednoduchý recept

Kořeněná telecí kýta Boulangere

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 59024
Kategorie: Maso

Ingredience

1000 g Brambory
4 stroužek Česnek
2000 g Jehněčí kýta
0,3 kávová lžička Kardamom
0,5 kávová lžička Muškátový květ
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,8 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 629 kcal
Kilojoule 2 631kJ
5% Sacharidy 17 g
53% Tuky 40 g
15% Sodík 294 mg
87% Bílkoviny 49 g

Kořeněná telecí kýta Boulangere postup přípravy receptu:

1

Dva oloupané stroužky česneku utřeme s trochou soli, smícháme s polovinou koření a špetkou pepře.

2

Do očištěného masa bez kosti nožem protáhneme otvory, které naplníme připravenou kořeněnou smění. Povrch masa potřeme olejem a zbylým kořením. Zbylé stroužky česneku nakrájíme na plátky.

3

Maso vložíme do pekáče a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 10 minut. Vyjmeme z trouby, pod maso a okolo něj rozložíme na plátky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a ochutíme kousky česneku. Podlijeme vodou. Pod fólií pečeme při 160 stupních Celsia asi 1,5 hodiny. Potom fólii odstraníme a pokrm ještě 15 minut dopékáme.

4

Měkké maso necháme před porcováním asi 10 minut odpočinout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept