Jednoduchý recept

Maďarský paprikáš z telecího masa

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59025

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprikové lusky čerstvé
1 ks Rajčata
25 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1000 g Telecí plec
300 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 919kJ
3% Sacharidy 9 g
30% Tuky 22 g
23% Sodík 458 mg
93% Bílkoviny 52 g

Maďarský paprikáš z telecího masa postup přípravy receptu:

1

V kastrolu rozpustíme sádlo a smažíme na něm nasekanou cibuli do zesklovatění. Snížíme příkon tepla a přidáme na kostky nakrájené telecí maso, oloupané, nakrájené rajče, mletou papriku a sůl. Pod pokličkou zvolna dusíme, občas zamícháme a případně přilijeme trochu vody.

2

Asi po 20 minutách přidáme očištěnou, na nudlička nakrájenou papriku. Dusíme dalších 20 minut.

3

Smetanu rozkvedláme s moukou a vlijeme k masu. Mícháme, přivedeme znovu k varu, přikryjeme pokličkou a velmi zvolna povaříme.

Poznámka

Podáváme s noky nebo s nudlemi.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept