Maďarský paprikáš z telecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarský paprikáš z telecího masa
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59025 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
1 ks | Rajčata |
25 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Telecí plec |
300 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 221,1mg |
Draslík | 903,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 325,8mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zakysaná smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarský paprikáš z telecího masa postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozpustíme sádlo a smažíme na něm nasekanou cibuli do zesklovatění. Snížíme příkon tepla a přidáme na kostky nakrájené telecí maso, oloupané, nakrájené rajče, mletou papriku a sůl. Pod pokličkou zvolna dusíme, občas zamícháme a případně přilijeme trochu vody. |
2 | Asi po 20 minutách přidáme očištěnou, na nudlička nakrájenou papriku. Dusíme dalších 20 minut. |
3 | Smetanu rozkvedláme s moukou a vlijeme k masu. Mícháme, přivedeme znovu k varu, přikryjeme pokličkou a velmi zvolna povaříme. |
Poznámka
Podáváme s noky nebo s nudlemi.