Vepřový sataj - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový sataj
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59026 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Citronela |
1 polévková lžíce | Koření pěti vůní |
1 polévková lžíce | Med včelí |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1000 g | Vepřová kýta |
0,3 ks | Zázvor |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 111,7mg |
Draslík | 591,7mg |
Vláknina | 650,0mg |
Vitamín A | 12,2mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Med včelí, Olej slunečnicový, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Citronela, Koření pěti vůní, Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zázvor nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový sataj postup přípravy receptu:
1 | Smícháme nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, koření pěti vůní, rozdrcený kousek zázvoru, sójovou omáčku, med a olej. Vše umícháme na hladkou pastu. |
2 | Omyté maso nakrájíme na kostky a spolu s citronelou nakrájenou na plátky vložíme do mísy. Promícháme s připravenou marinádou a necháme 2 hodiny odležet. |
3 | Potom maso napichujeme na grilovací jehly a grilujeme 15-20 minut. |
Poznámka
Podáváme s burskou omáčkou nebo s indonéským sójovým kořením.