Kuřecí sataj - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 26 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí sataj
Celkový čas: | 26 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59028 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Galgan |
200 ml | Kokosové mléko |
1 polévková lžíce | Koriandr mletý |
1000 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 86,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kokosové mléko, Olej rostlinný, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Galgan mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koriandr mletý, Kuřecí prsa nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí sataj postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsíčka bez kůže nakrájíme na nudličky. |
2 | Rozmixujeme kousek zázvoru, rozmačkaný česnek, mletý galgán, olej a kokosové mléko na jemnou marinádu. |
3 | Nudličky masa promícháme s marinádou a necháme 2 hodiny odležet. |
4 | Potom kousky masa navlékáme na malé dřevěné špejle a grilujeme 5-6 minut. Během grilování špejle obracíme, aby se maso dobře propeklo. |
Poznámka
Podáváme s burskou omáčkou.