Conchiglie se šťovíkem, artyčoky a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Conchiglie se šťovíkem, artyčoky a vejci
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 5903 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
315 g | Artyčoky |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý celý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
160 g | Šťovík |
1 kávová lžička | Sůl |
1 hrst | Sýr Parmezán |
500 g | Těstoviny Conchiglie |
4 ks | Vejce slepičí |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 252,1mg |
Draslík | 560,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 371,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Pepř černý celý, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Šťovík, Těstoviny Conchiglie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Conchiglie se šťovíkem, artyčoky a vejci postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Mezitím vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Prolisovaný česnek orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme srdíčka artyčoků, nakrájenou petrželku a směs při nízké teplotě za občasného míchání prohříváme asi 5min. |
3 | Poté těstoviny dáme do mísy, promícháme s nahrubo nakrájenými listy šťovíku, vejci a artyčoky. Posypeme drceným pepřem ,hoblinkami parmazánu a podáváme. |
Poznámka
Conchiglie-mušle