Karibské zázvorové pivo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karibské zázvorové pivo
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59035 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
2 ks | Citrony |
1000 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Droždí sušené |
15 g | Smetana |
4,8 l | Voda pitná |
250 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 107g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 134,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 6,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Droždí sušené, Smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Karibské zázvorové pivo postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný zázvor nastrouháme do velké mísy. Přidáme plátky omytého citronu, smetanu a cukr. |
2 | V šálku vlažné vody se špetkou cukru rozmícháme sušené droždí a připravíme kvásek. |
3 | Zbylou vodu převaříme a nalijeme na směs zázvoru a cukru. Po vychladnutí vmícháme kvásek, přikryjeme a necháme stát 2 dny. |
4 | Potom pivo scedíme a stočíme do čistých lahví. V chladničce vydrží zázvorové pivo až 1 týden, nejlépe chutná asi po 2 dnech. |