Černé olivy s fenyklem a novým kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Černé olivy s fenyklem a novým kořením
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59037 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
1 polévková lžíce | Fenykl |
1 polévková lžíce | Nové koření celé |
500 ml | Olej olivový |
500 g | Olivy nakládané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 67,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Nové koření celé, Olivy nakládané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenykl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Černé olivy s fenyklem a novým kořením postup přípravy receptu:
1 | Černé olivy propláchneme a necháme okapat. Potom je navrstvíme do velké kameninové nebo skleněné nádoby a každou vrstvu prosypeme fenyklem a nadrceným novým kořením. Přidáme bobkové listy a přilijeme podle potřeby tolik oleje, aby olivy byly ponořené. |
2 | Necháme na chladném místě 3-4 týdny. |