Jednoduchý recept

Naložené kořeněné švestky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59039

Ingredience

175 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Hřebíček
3 ks Muškátový květ
300 ml Ocet vinný
2 ks Skořice celá
1000 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 717 kcal
Kilojoule 3 000kJ
50% Sacharidy 181 g
5% Tuky 4 g
1% Sodík 12 mg
10% Bílkoviny 6 g

Naložené kořeněné švestky postup přípravy receptu:

1

Švestky namočíme do studené vody na 10 minut, vyjmeme a necháme okapat. Každou švestku několikrát propíchneme jehlou a naskládáme je do čistých sklenic.

2

V hrnci svaříme cukr, ocet a koření. Když se cukr rozpustí, zvolna povaříme ještě 5 minut. Necháme vychladnout.

3

Připraveným nálevem zalijeme rovnoměrně švestky tak, aby byly ponořené. Přikryjeme a necháme nejméně 10 dní uležet.

Poznámka

Pokud možno použijeme skořici kasiovou, muškátový květ použijeme nemletý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept