Naložené kořeněné švestky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Naložené kořeněné švestky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59039 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
175 g | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
3 ks | Muškátový květ |
300 ml | Ocet vinný |
2 ks | Skořice celá |
1000 g | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 53g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 120,9mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 86,4mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Muškátový květ, Ocet vinný, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hřebíček, Švestky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Naložené kořeněné švestky postup přípravy receptu:
1 | Švestky namočíme do studené vody na 10 minut, vyjmeme a necháme okapat. Každou švestku několikrát propíchneme jehlou a naskládáme je do čistých sklenic. |
2 | V hrnci svaříme cukr, ocet a koření. Když se cukr rozpustí, zvolna povaříme ještě 5 minut. Necháme vychladnout. |
3 | Připraveným nálevem zalijeme rovnoměrně švestky tak, aby byly ponořené. Přikryjeme a necháme nejméně 10 dní uležet. |
Poznámka
Pokud možno použijeme skořici kasiovou, muškátový květ použijeme nemletý.