Jednoduchý recept

Kořeněný ostružinový rosol

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59040

Ingredience

4 polévková lžíce Citronová šťáva
1000 g Cukr krupice
1 špetka Hřebíček mletý
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
1500 g Ostružiny
0,3 kávová lžička Skořice mletá
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 905 kcal
Kilojoule 3 786kJ
64% Sacharidy 229 g
2% Tuky 2 g
0% Sodík 8 mg
7% Bílkoviny 4 g

Kořeněný ostružinový rosol postup přípravy receptu:

1

Omyté ostružiny spolu s kořením vložíme do smaltovaného hrnce, přilijeme vodu a uvedeme do varu. Vaříme asi 30 minut, až se vstřebá všechna šťáva. Občas mícháme a rozmačkáváme celé ovoce.

2

Potom vše přecedíme přes jemné plátno nebo husté síto. Odměříme množství šťávy a na každých 600ml přidáme 500g cukru

3

Ostružinovou šťávu, cukr a citronovou šťávu znovu ve smaltovaném hrnci mírně vaříme do zhoustnutí.

4

Ještě horkým rosolem plníme čisté sklenice.

Poznámka

Množství cukru upravíme podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept