Kořeněný ostružinový rosol - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný ostružinový rosol
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59040 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1000 g | Cukr krupice |
1 špetka | Hřebíček mletý |
0,3 kávová lžička | Muškátový oříšek |
1500 g | Ostružiny |
0,3 kávová lžička | Skořice mletá |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 229g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 497,5mg |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 643,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,4mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hřebíček mletý, Muškátový oříšek, Ostružiny, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Kořeněný ostružinový rosol postup přípravy receptu:
1 | Omyté ostružiny spolu s kořením vložíme do smaltovaného hrnce, přilijeme vodu a uvedeme do varu. Vaříme asi 30 minut, až se vstřebá všechna šťáva. Občas mícháme a rozmačkáváme celé ovoce. |
2 | Potom vše přecedíme přes jemné plátno nebo husté síto. Odměříme množství šťávy a na každých 600ml přidáme 500g cukru |
3 | Ostružinovou šťávu, cukr a citronovou šťávu znovu ve smaltovaném hrnci mírně vaříme do zhoustnutí. |
4 | Ještě horkým rosolem plníme čisté sklenice. |
Poznámka
Množství cukru upravíme podle potřeby.