Čokoládové marokánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládové marokánky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59042 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
75 g | Čokoláda na vaření |
125 g | Cukr krupice |
150 g | Mandle mleté |
0,8 kávová lžička | Skořice mletá |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
0,5 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 261,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 7,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čokoláda na vaření, Mandle mleté, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládové marokánky postup přípravy receptu:
1 | Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, odstavíme a vmícháme do ní cukr, mleté mandle, dřeň z poloviny vanilkového lusku, skořici a bílky. Směs nejlépe promícháme v kuchyňském robotu. |
2 | Ze směsi tvarujeme malé kuličky a pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Vršky kuliček zmáčkneme plochou stranou nože. |
3 | Marokánky pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 12-15 minut, až jsou pevné na dotyk. Po vychladnutí odloupneme z papíru a pokud se placičky přilepí, očistíme jejich spodní stranu čistým mokrým hadříkem. |