Salát z červené řepy s kořeněným nálevem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy s kořeněným nálevem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59054 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
350 g | Červená řepa |
4 ks | Cibulka jarní |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Fenyklová semínka |
3 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 334,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 208,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cibulka jarní, Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka, Zázvor mletý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené řepy s kořeněným nálevem postup přípravy receptu:
1 | Omytou, neoloupanou červenou řepu vaříme v osolené vodě doměkka. Uvařenou řepu vyjmeme, necháme okapat, oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. |
2 | Z octa, oleje, cukru, fenyklu, zázvoru, špetky soli a nasekané jarní cibulky ušleháme nálev. Přelijeme jím řepu a salát necháme asi 1 hodinu odpočinout. |