Jednoduchý recept

Salát z červené řepy s kořeněným nálevem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 59054
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

350 g Červená řepa
4 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kávová lžička Fenyklová semínka
3 polévková lžíce Ocet vinný
6 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 601kJ
4% Sacharidy 13 g
13% Tuky 10 g
14% Sodík 275 mg
3% Bílkoviny 2 g

Salát z červené řepy s kořeněným nálevem postup přípravy receptu:

1

Omytou, neoloupanou červenou řepu vaříme v osolené vodě doměkka. Uvařenou řepu vyjmeme, necháme okapat, oloupeme a nakrájíme na tenké proužky.

2

Z octa, oleje, cukru, fenyklu, zázvoru, špetky soli a nasekané jarní cibulky ušleháme nálev. Přelijeme jím řepu a salát necháme asi 1 hodinu odpočinout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept