Bramborové knedlíky se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové knedlíky se švestkami
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 5906 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
50 g | Cukr moučkový |
50 g | Mák mletý |
80 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
300 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
750 g | Švestky |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 147,2mg |
Draslík | 587,4mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cukr moučkový, Sůl, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové knedlíky se švestkami postup přípravy receptu:
1 | Vychladlé brambory nastrouháme, smícháme s moukou a solí, spojíme mlékem a vejci a zaděláme těsto. |
2 | Tvoříme knedlíky a plníme je švestkami. Vaříme je 7-8 minut. |
3 | Uvařené knedlíky mastíme máslem, sypeme mletým mákem (nebo strouhaným tvarohem) a cukrem. |