Jednoduchý recept

Hovězí kližka se zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (29%)
ID receptu: 59072
Kategorie: Maso

Ingredience

2 kávová lžička Bylinkové máslo
2 ks Cibule
750 g Hovězí kližka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
500 g Zeleninová směs čínská - mražená
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 468 kcal
Kilojoule 1 959kJ
4% Sacharidy 15 g
29% Tuky 22 g
4% Sodík 84 mg
100% Bílkoviny 56 g
Hovězí kližka se zeleninou

Hovězí kližka se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na oleji usmažíme do růžova. Na ní dáme plátky nakrájené z kližky s kostí, přiklopíme poklicí a po 5 minutách obrátíme.

2

Krátce podusíme, přidáme koření a podlijeme vodou. Za občasného podlévání udusíme maso do měkka.

3

V troše studené vody rozmícháme mouku. Maso vyjmeme, šťávu zahustíme (trochu více) a povaříme. Přidáme zeleninovou směs a odkryté povaříme asi 7 minut. Přidáním zeleniny šťáva trochu zřídne.

4

Dochutíme solí a odstavíme.

Poznámka

Podáváme s vařenými brambory. Bylinkové máslo - petrželová nať, rozmarýn, česnek, cibule, mrkev, pastyňák, kurkuma, bazalka. Je bez glutamanu sodného. Mražená zelenina - mrkev, pórek, naklíčené fazole Mungo, hrách, bílé hlávkové zelí, květák, bambusové výhonky, paprika, houby Mu - Err, žampióny, mladé lusky hrachu, kandovaný zázvor.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept