Knedlíky jablkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 42 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Knedlíky jablkové
Celkový čas: | 42 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 5908 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
80 g | Cukr moučkový |
250 g | Jablka |
50 g | Mák mletý |
80 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 146,7mg |
Draslík | 606,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cukr moučkový, Jablka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Knedlíky jablkové postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory oloupeme a ihned je protřeme sítem. Přidáme mouku, promícháme a necháme vychladnout. |
2 | Potom přidáme sůl, vejce a vypracujeme tužší těsto. Rozválíme je a nakrájíme na čtverce. Do středu každého vložíme čtvrtku oloupaného jablka a trochu cukru. Zabalíme knedlíky a uvaříme je ve vroucí vodě. Jakmile vyplavou, ocedíme je. |
3 | Knedlíky sypeme mákem (nebo ořechy), cukrem a poléváme máslem. |