Jablkový rychlý nákyp - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový rychlý nákyp
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 5909 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Brambory vařené |
100 g | Cukr krupice |
5 ks | Jablka |
100 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Skořice mletá |
20 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 102,3mg |
Draslík | 533,6mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cukr krupice, Jablka, Skořice mletá, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový rychlý nákyp postup přípravy receptu:
1 | Brambory jemně nastrouháme a lehce promícháme s moukou. |
2 | Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu brambor, poklademe plátky oloupaných jablek, posypeme cukrem a skořicí a pokropíme máslem. Další vrstvu tvoří brambory, které pokapeme máslem a při zapečení je zalijeme mlékem s vejcem. |
3 | Pokrm v troubě upečeme dozlatova. |