Vepřové s rajčátky a fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové s rajčátky a fazolemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | JanaB |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (29%) |
ID receptu: | 59092 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 špetka | Bazalka sušená |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazole v tomatové omáčce |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
200 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 69,0mg |
Draslík | 723,7mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 834,2mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bazalka sušená, Fazole v tomatové omáčce, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové s rajčátky a fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Plátky kotlety naklepeme, podle chuti osolíme, opepříme a nakrájíme na nudličky nebo na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, rajčata na menší kousky. |
2 | Cibuli usmažíme na oleji do růžova, přidáme maso, oregano a sušenou bazalku. Přiklopíme poklicí a dusíme do vydušení na tuk. |
3 | Přidáme nakrájená rajčata a krátce podusíme. |
4 | Dochutíme solí, vlijeme celý obsah konzervy, prohřejeme a odstavíme. |
Poznámka
Podáváme s pečivem. Použijeme bílé fazole v tomatě