Jednoduchý recept

Hovězí plátky s Kunovjankou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (29%)
ID receptu: 59094
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
300 g Hovězí libové
2 polévková lžíce Kunovjanka
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,3 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 153kJ
2% Sacharidy 6 g
17% Tuky 13 g
15% Sodík 294 mg
60% Bílkoviny 34 g
Hovězí plátky s Kunovjankou

Hovězí plátky s Kunovjankou postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené hovězí maso nakrájíme na plátky a naklepeme.

2

Oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli usmažíme na oleji do zlatova. Vložíme na ní plátky masa a dusíme pod pokličkou nejprve ve vlastní šťávě. Po vydušení na tuk maso osolíme a opepříme drceným pepřem. Přidáme okapanou zeleninu, podlijeme vodou a dusíme do měkka.

3

Plátky masa vyjmeme a šťávu zahustíme moukou rozmíchanou v troše studené vody. Provaříme a poté vše rozmixujeme ponorným mixérem.

4

Hustou šťávu zředíme vařící vodou do požadované hustoty a dochutíme solí.

5

Vložíme do ní prohřát maso, necháme přejít varem a odstavíme.

Poznámka

Podáváme s vařenou rýží. Drcený pepř 4 barev. Plátky masa po 150 g.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept