Vepřový plátek Navarra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový plátek Navarra
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 591 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 g | Bazalka |
100 g | Česnek |
300 g | Cibule |
100 g | Citrony |
500 g | Fazole černé |
120 ml | Hovězí vývar základní |
300 ml | Olej olivový |
10 g | Oregano sušené |
50 g | Pažitka |
3 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 g | Pórek |
400 g | Rajčata |
150 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
1000 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 82,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Citrony, Fazole černé, Hovězí vývar základní, Oregano sušené, Pažitka, Pepř cayenský, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový plátek Navarra postup přípravy receptu:
1 | Fazole přebereme, propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme nejméně 2 hodiny máčet. Potom je uvaříme doměkka. |
2 | Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, drobně nakrájenou cibuli, pórek a přidáme uvařené fazole. Osolíme, opepříme a dochutíme oreganem a bazalkou. |
3 | Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a nakrájíme na plátky. Zlehka je naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do nádoby, ve které jsme rozehřáli olej. Přidáme utřený česnek a maso rychleji opečeme. Zalijeme je vývarem a pivem, vložíme do trouby a pečeme zvolna do zlatavé barvy. Nakonec přidáme citronovou šťávu a cayenský pepř. |
4 | Při podávání na teplý talíř rozložíme fazole, posypeme je překrájenou pažitkou, navrch položíme plátek masa a přelijeme vypečenou šťávou. Každou porci zdobíme nakrájenými rajčaty. |