Recept

Vepřový plátek Navarra

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 591
Kategorie: Maso

Ingredience

5 g Bazalka
100 g Česnek
300 g Cibule
100 g Citrony
500 g Fazole černé
120 ml Hovězí vývar základní
300 ml Olej olivový
10 g Oregano sušené
50 g Pažitka
3 g Pepř cayenský
5 g Pepř černý mletý
200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
200 g Pórek
400 g Rajčata
150 g Slanina vepřová
15 g Sůl
1000 g Vepřová pečeně

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 851 kcal
Kilojoule 3 561kJ
13% Sacharidy 45 g
83% Tuky 62 g
40% Sodík 804 mg
55% Bílkoviny 31 g

Vepřový plátek Navarra postup přípravy receptu:

1

Fazole přebereme, propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme nejméně 2 hodiny máčet. Potom je uvaříme doměkka.

2

Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou slaninu, drobně nakrájenou cibuli, pórek a přidáme uvařené fazole. Osolíme, opepříme a dochutíme oreganem a bazalkou.

3

Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a nakrájíme na plátky. Zlehka je naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do nádoby, ve které jsme rozehřáli olej. Přidáme utřený česnek a maso rychleji opečeme. Zalijeme je vývarem a pivem, vložíme do trouby a pečeme zvolna do zlatavé barvy. Nakonec přidáme citronovou šťávu a cayenský pepř.

4

Při podávání na teplý talíř rozložíme fazole, posypeme je překrájenou pažitkou, navrch položíme plátek masa a přelijeme vypečenou šťávou. Každou porci zdobíme nakrájenými rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept