Linguine s gorgonzolou a opraženými vlašskými ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s gorgonzolou a opraženými vlašskými ořechy
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5911 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
230 g | Hrášek |
75 g | Máslo čerstvé |
75 g | Ořechy vlašské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Gorgonzola |
500 g | Těstoviny Linguine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 63,6mg |
Draslík | 223,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Gorgonzola, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine s gorgonzolou a opraženými vlašskými ořechy postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Ořechy rozložíme v jedné vrstvě na plech a opražíme asi 5min. Necháme vychladnout. |
3 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. |
4 | Mezitím rozehřejeme máslo, přidáme do něj rozdrobenou gorgonzolu, smetanu, hrášek a za stálého míchání prohříváme cca 5min do zhoustnutí. Ochutíme solí a pepřem. |
5 | Poté omáčkou přelijeme těstoviny, přidáme opražené ořechy a promícháme. Rozdělíme na talíře, posypeme čerstvě mletým pepřem a ihned podáváme. |