Recept

Linguine s gorgonzolou a opraženými vlašskými ořechy

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5911
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

230 g Hrášek
75 g Máslo čerstvé
75 g Ořechy vlašské
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
150 g Sýr Gorgonzola
500 g Těstoviny Linguine

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 921 kcal
Kilojoule 3 855kJ
29% Sacharidy 103 g
44% Tuky 33 g
32% Sodík 631 mg
56% Bílkoviny 31 g

Linguine s gorgonzolou a opraženými vlašskými ořechy postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180C.

2

Ořechy rozložíme v jedné vrstvě na plech a opražíme asi 5min. Necháme vychladnout.

3

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

4

Mezitím rozehřejeme máslo, přidáme do něj rozdrobenou gorgonzolu, smetanu, hrášek a za stálého míchání prohříváme cca 5min do zhoustnutí. Ochutíme solí a pepřem.

5

Poté omáčkou přelijeme těstoviny, přidáme opražené ořechy a promícháme. Rozdělíme na talíře, posypeme čerstvě mletým pepřem a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept