Hovězí plátky na celeru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky na celeru
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | JanaB |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (29%) |
ID receptu: | 59116 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kostka | Bujón hovězí |
50 g | Celer sterilovaný |
0,5 ks | Cibule |
3 kávová lžička | Hladká mouka pšeničná |
400 g | Hovězí maso zadní |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 77,4mg |
Draslík | 82,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 87,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Celer sterilovaný, Cibule, Olej slunečnicový, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hladká mouka pšeničná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky na celeru postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na 3 plátky a naklepeme. |
2 | Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji do růžova. Vložíme plátky masa a dusíme pod pokličkou do vydušení na tuk. Potom přidáme celer bez nálevu, bujón a podlijeme horkou vodou. Dusíme asi 60 minut - do měkka. |
3 | Plátky masa vyjmeme a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Poté jí zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody. |
4 | Šťávu provaříme, dochutíme solí, nakonec vložíme prohřát maso a odstavíme. |
Poznámka
Podáváme s vařenou rýží. Použijeme sterilovaný strouhaný celer ve sladkokyselém nálevu.