Afelia - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Afelia
Afelia
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59125 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Koriandr |
50 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřová kýta |
150 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 125,6mg |
Draslík | 676,7mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 13,9mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vepřová kýta, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koriandr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Afelia postup přípravy receptu:
1 | Očištěné vepřové maso nakrájíme na kostky. V pánvi na rozehřátém oleji je ze všech stran osmahneme, osolíme a opepříme. Maso zalijeme červeným vínem, přivedeme k varu a pod pokličkou zvolna dusíme asi 20 minut. |
2 | Potom k masu vmícháme drcený koriandr a dál dusíme pod pokličkou 20-25 minut, dokud maso nezměkne a šťáva nevysmahne. Podle potřeby můžeme přilít víno. |