Jednoduchý recept

Srnčí medailonky se zeleným pepřem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 59126
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Hořčice
2 polévková lžíce Koňak
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Pepř zelený mletý
4 ks Šalotka
150 ml Smetana ke šlehání
800 g Srnčí panenka
1 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 501kJ
9% Sacharidy 31 g
32% Tuky 24 g
22% Sodík 437 mg
14% Bílkoviny 8 g

Srnčí medailonky se zeleným pepřem postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené srnčí maso nakrájíme na 8 plátků. V pánvi rozpustíme máslo a zprudka na něm maso smažíme asi 4 minuty z každé strany. Vyjmeme a udržujeme na teplém místě.

2

Do pánve vsypeme nasekanou šalotku a smažíme ji 4 minuty. Na naběračce zahřejeme koňak (nebo brandy), zapálíme a alkoholem přelijeme šalotku.

3

Potom vmícháme hořčici, přilijeme vývar a vše přivedeme k varu. Zprudka svaříme na polovinu a přidáme zelený pepř, smetanu a podle chuti osolíme. Omáčku prohřejeme, lžící přelijeme přes maso a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept