Maďarské paprikové brambory - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarské paprikové brambory
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59127 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1000 g | Brambory |
25 g | Máslo čerstvé |
1,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Rajčata |
3 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Vývar zeleninový |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 5,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Paprika mletá sladká, Rajčata, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zakysaná smetana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Maďarské paprikové brambory postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu rozpustíme máslo, vsypeme na plátky nakrájenou šalotku a pod podkličkou ji dusíme doměkka. Potom vmícháme mletou papriku a krátce povaříme. |
2 | Do základu přidáme oloupaná, na kousky nakrájená rajčata, oloupané, na silné plátky nakrájené brambory a vše podle chuti osolíme. Zalijeme vývarem a rozmíchanou zakysanou smetanou. Přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia. |
3 | Pokrm dusíme asi 1 hodinu, aby se vývar téměř vstřebal. |