Tykvové smaženky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tykvové smaženky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59128 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 špetka | Černucha |
1 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
15 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
125 g | Sýr Lučina - termizovaný |
500 g | Tykev |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 166,6mg |
Draslík | 303,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 357,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,5mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín římský, Olej rostlinný, Sůl, Tykev, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Černucha, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tykvové smaženky postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu na rozpuštěném másle zprudka osmahneme oloupanou, nastrouhanou cibuli. Přidáme oloupanou, nastrouhanou tykev a dusíme asi 3 minuty, až se šťáva vypaří. |
2 | Podušenou směs smícháme s rozdrobeným sýrem, vejci, kořením a podle chuti osolíme a opepříme. |
3 | Na pánvi na rozpáleném oleji smažíme z připravené směsi placičky z každé strany dozlatova. Po usmažení je vyjmeme na papírovou utěrku. Ihned podáváme. |