Kořeněné salátové okurky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné salátové okurky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59131 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Fenyklová semínka |
1 polévková lžíce | Kopr |
25 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 ml | Ocet |
2 ks | Okurka salátová |
4 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
30 ml | Voda pitná |
450 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 942,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Okurka salátová, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Fenyklová semínka, Kopr, Ocet nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněné salátové okurky postup přípravy receptu:
1 | Salátové okurky omyjeme, oloupeme a podélně rozkrojíme. Semínka odstraníme a okurky nakrájíme na špalíčky. |
2 | Ve vodě a octu rozpustíme cukr a sůl. Směsí přelijeme okurky a necháme 1 hodinu stát. Potom tekutinu slijeme. |
3 | Na pánvi na rozpuštěném másle zprudka smažíme nasekanou šalotku doměkka. Poprášíme ji moukou, fenyklem a smažíme, až mouka zezlátne. Cibulovou jíšku potom zředíme za stálého míchání vývarem a přivedeme k varu. Zvolna povaříme do zhoustnutí. |
4 | Vsypeme nakrájené okurky a pomalu vaříme 10-15 minut bez pokličky. Okurky se nesmí rozvařit, mají jen změknout. Ozdobíme nasekaným koprem a ihned podáváme. |
Poznámka
Můžeme podávat jako přílohu k masovým pokrmům.