Jednoduchý recept

Kořeněné salátové okurky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 59131
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
0,5 kávová lžička Fenyklová semínka
1 polévková lžíce Kopr
25 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
60 ml Ocet
2 ks Okurka salátová
4 ks Šalotka
0,5 kávová lžička Sůl
30 ml Voda pitná
450 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 518kJ
12% Sacharidy 43 g
11% Tuky 8 g
24% Sodík 475 mg
13% Bílkoviny 7 g

Kořeněné salátové okurky postup přípravy receptu:

1

Salátové okurky omyjeme, oloupeme a podélně rozkrojíme. Semínka odstraníme a okurky nakrájíme na špalíčky.

2

Ve vodě a octu rozpustíme cukr a sůl. Směsí přelijeme okurky a necháme 1 hodinu stát. Potom tekutinu slijeme.

3

Na pánvi na rozpuštěném másle zprudka smažíme nasekanou šalotku doměkka. Poprášíme ji moukou, fenyklem a smažíme, až mouka zezlátne. Cibulovou jíšku potom zředíme za stálého míchání vývarem a přivedeme k varu. Zvolna povaříme do zhoustnutí.

4

Vsypeme nakrájené okurky a pomalu vaříme 10-15 minut bez pokličky. Okurky se nesmí rozvařit, mají jen změknout. Ozdobíme nasekaným koprem a ihned podáváme.

Poznámka

Můžeme podávat jako přílohu k masovým pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept