Šakšúka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šakšúka
Šakšúka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59132 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Harissa pasta |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 ks | Párky jemné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 239,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 383,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Harissa pasta, Olej olivový, Párky jemné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šakšúka postup přípravy receptu:
1 | V kastrolu na rozehřátém oleji zprudka osmažíme očštěné, na nudličky nakrájené papriky a oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. |
2 | Přidáme na plátky nakrájené párky a po několika minutách vmícháme oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme harissu. Vše zvolna vaříme 8-10 minut. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Pokud můžeme, použijeme párky "mergez".