Kořeněná thajská rybí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná thajská rybí polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59134 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
4 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Citronová tráva |
50 g | Filé rybí |
2 kávová lžička | Galgan |
3 ks | Kafirové listy |
1 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 ks | Limetka |
3 polévková lžíce | Limetková šťáva |
10 ml | Omáčka rybí |
1 kávová lžička | Pasta Sambal Oelek |
1250 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 279,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová tráva, Koriandr čerstvý, Limetka, Limetková šťáva, Omáčka rybí, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé rybí, Galgan, Kafirové listy, Pasta Sambal Oelek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněná thajská rybí polévka postup přípravy receptu:
1 | Rybí filé nakrájíme na malé kousky. V hrnci uvedeme do varu světlý rybí vývar s mletým galgánem, rozmělněnou citronovou trávou a kafirovými listy. Zvolna vaříme 15 minut, potom scedíme. |
2 | Vývar vlijeme zpět do hrnce, přidáme nakrájené filé, limetkovou šťávu, sambal oelek a rybí omáčku. Pomalu vaříme asi 5 minut, aby filé změklo. Odstavíme z plotny. |
3 | Nakonec polévku ochutíme nasekanou jarní cibulkou, nasekaným čerstvým koriandrem a plátky limetky. |