Zdravý recept

Kořeněná thajská rybí polévka

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 59134
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
2 ks Citronová tráva
50 g Filé rybí
2 kávová lžička Galgan
3 ks Kafirové listy
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
3 polévková lžíce Limetková šťáva
10 ml Omáčka rybí
1 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
1250 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 849kJ
10% Sacharidy 37 g
4% Tuky 3 g
62% Sodík 1 g
26% Bílkoviny 15 g

Kořeněná thajská rybí polévka postup přípravy receptu:

1

Rybí filé nakrájíme na malé kousky. V hrnci uvedeme do varu světlý rybí vývar s mletým galgánem, rozmělněnou citronovou trávou a kafirovými listy. Zvolna vaříme 15 minut, potom scedíme.

2

Vývar vlijeme zpět do hrnce, přidáme nakrájené filé, limetkovou šťávu, sambal oelek a rybí omáčku. Pomalu vaříme asi 5 minut, aby filé změklo. Odstavíme z plotny.

3

Nakonec polévku ochutíme nasekanou jarní cibulkou, nasekaným čerstvým koriandrem a plátky limetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept