Bramborové šišky zapečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové šišky zapečené
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 5916 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
50 g | Cukr krupice |
30 g | Máslo čerstvé |
0,3 l | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
150 g | Tuk |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 204,8mg |
Draslík | 437,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cukr krupice, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové šišky zapečené postup přípravy receptu:
1 | Uvařené a oloupané brambory ještě teplé protřeme sítem. Na vále je zpracujeme se solí, tukem, vejcem, moukou a krupicí v těsto. |
2 | Těsto rozválíme a tvarujeme tenké šišky. |
3 | Osmažíme je na tuku, vyjmeme a klademe je do vymazané zapékací mísy. Zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali vejce, žloutek a cukr s vanilkou. |
4 | Dáme zapéci do trouby. |