Smažené řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené řízky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 5919 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
180 g | Sádlo škvařené |
150 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
900 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 258,3mg |
Draslík | 572,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 163,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené řízky postup přípravy receptu:
1 | Odblaníme kýtu a nakrájíme řízky přes vlákno. Po obou stranách je naklepeme a osolíme. |
2 | Lehce postříkneme citronovou šťávou a obalujeme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Strouhanku přitlačíme k plátku masa. |
3 | Do rozpáleného tuku či sádla řízky dáme smažit po obou stranách. |
4 | Potom je necháme okapat nebo osušíme ubrouskem a potřeme rozpáleným máslem. |
Poznámka
Podáváme s vařeným či restovaným bramborem nebo bramborovým salátem.