Jednoduchý recept

Telecí řízky smažené s parmezánem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5920

Ingredience

1 ks Citrony
1 ks Mouka pšeničná hrubá
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Strouhanka
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 ks Sůl
4 ks Telecí kýta
1 ks Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

108% Kalorie 2,137 kcal
Kilojoule 8 940kJ
71% Sacharidy 254 g
73% Tuky 55 g
4914% Sodík 98 g
260% Bílkoviny 146 g

Telecí řízky smažené s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Řízky obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce smíchané se 3 lžícemi strouhaného parmezánu.

2

Obalené řízky pokládáme do rozehřátého tuku. Pánví jemně pohybujeme, aby se tuk přeléval přes řízky a také aby se nepřipalovaly. Řízky smažíme na každé straně cca 3 minuty a poté je klademe na papírové ubrousky, které odsají přebytečný tuk. Řízky můžeme pokapat máslem anebo je dáme na pánev na rozehřáté máslo a krátce prohřejeme. Podáváme s dílky citrónu.

3

Jako přílohy jsou vhodné vařené i dušené brambory, hranolky, bramborový salát, hrášek s máslem nebo zeleninové saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept