Žampiónová polévka s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žampiónová polévka s pórkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | JanaB |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (29%) |
ID receptu: | 59203 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 kostka | Bujón natur zeleninový |
3 polévková lžíce | Hladká mouka pšeničná |
1 špetka | Kmín mletý |
80 g | Mrkev kořen |
6 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
150 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1200 ml | Voda pitná |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 217,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón natur zeleninový, Kmín mletý, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Hladká mouka pšeničná nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Žampiónová polévka s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Z hladké mouky a oleje připravíme světlou jíšku, ve které orestujeme oloupanou mrkev nakrájenou na malé kostičky. |
2 | Zalijeme studenou vodou a dobře rozmícháme. |
3 | Do vařícího základu přidáme očištěné žampióny nakrájené na plátky, sůl, kmín a kostku bujónu. |
4 | Vaříme 10 minut, potom přidáme očištěný, na kolečka nakrájený pórek a vaříme dalších 10 minut. |
5 | Nakonec do polévky přidáme sušenou nebo čerstvou petrželku a odstavíme. |
Polévka byla výborná. Místo petrželky jsem dala pažitku. Krásně barevná. Díky za tip. Určitě ještě udělám