Jednoduchý recept

Kremrole se sněhovou náplní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59208

Ingredience

500 g Listové těsto
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vejce slepičí
Náplň
5 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 126kJ
14% Sacharidy 52 g
40% Tuky 30 g
2% Sodík 43 mg
16% Bílkoviny 9 g

Kremrole se sněhovou náplní postup přípravy receptu:

1

Na pomoučené pracovní desce rozválíme lístkové těsto na plát silný asi 3mm. Rádýlkem nakrájíme pruhy široké 3cm a obtočíme je na kovové trubičky. Trubičky urovnáme na plech a těsto potřeme rozšlehaným vejcem.

2

Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15-20 minut. Po vychladnutí kremrole plníme sněhovou náplní.

3

Příprava náplně: Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj cukr. Potom šleháme v horké vodní lázni, dokud se voda nezačne vařit. Sníh vyjmeme z lázně a mícháme až do vychladnutí.

Poznámka

Množství cukru do sněhové náplně upravíme podle vlastní chuti. Kremrole můžeme naplnit i ušlehanou smetanou, případně pařížskou šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept