Kremrole se sněhovou náplní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kremrole se sněhovou náplní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59208 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
500 g | Listové těsto |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Vejce slepičí |
Náplň | |
---|---|
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 79,1mg |
Draslík | 41,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 56,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí, Cukr krupice, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kremrole se sněhovou náplní postup přípravy receptu:
1 | Na pomoučené pracovní desce rozválíme lístkové těsto na plát silný asi 3mm. Rádýlkem nakrájíme pruhy široké 3cm a obtočíme je na kovové trubičky. Trubičky urovnáme na plech a těsto potřeme rozšlehaným vejcem. |
2 | Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia 15-20 minut. Po vychladnutí kremrole plníme sněhovou náplní. |
3 | Příprava náplně: Z bílků ušleháme pevný sníh a zašleháme do něj cukr. Potom šleháme v horké vodní lázni, dokud se voda nezačne vařit. Sníh vyjmeme z lázně a mícháme až do vychladnutí. |
Poznámka
Množství cukru do sněhové náplně upravíme podle vlastní chuti. Kremrole můžeme naplnit i ušlehanou smetanou, případně pařížskou šlehačkou.