Domácí kremrole - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí kremrole
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59209 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
250 g | Hera |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet |
250 ml | Smetana ke šlehání |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 430,8mg |
---|---|
Cholesterol | 148,1mg |
Draslík | 13,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 173,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 10,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Ocet, Smetana ke šlehání, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Domácí kremrole postup přípravy receptu:
1 | Z hladké mouky, změklé Hery, žloutků, octa a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme asi 1 hodinu odpočinout. |
2 | Těsto na pracovní desce rozválíme na plát silný asi 3mm. Nakrájíme z něj pruhy dlouhé 25cm a široké 3cm. Nakrájené pruhy těsta potom natočíme na kovové trubičky a ty urovnáme na plech. |
3 | Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 15-20 minut. |
4 | Upečené kremrole stáhneme z trubiček a po úplném vychladnutí plníme ušlehanou smetanou. |
Poznámka
Kremrole můžeme naplnit i sněhovým krémem.