Pikantní fusilli s uzeným lososem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní fusilli s uzeným lososem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5921 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
250 g | Losos uzený |
45 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pasta Sambal Oelek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
60 ml | Sherry brandy |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
375 g | Těstoviny Fusilli |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 176g |
---|---|
Cholesterol | 248,3mg |
Draslík | 888,8mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 633,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kopr čerstvý, Losos uzený, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pasta Sambal Oelek, Pepř černý mletý, Pórek, Protlak rajčatový, Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka), Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní fusilli s uzeným lososem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme. |
2 | Ve velkém hrnici rozehřejeme máslo a doměkka na něm orestujeme pórek nakrájený na tenká kolečka. Poté přidáme prolisovaný česnek a krátce podusíme. Podlijeme brandy a krátce zahřejeme. Vmícháme najemno nakrájený kopr, sambal oelek, rajčatový protlak a smetanu a omáčku cca 5min provaříme do zhoustnutí. |
3 | Lososa nakrájíme na tenké plátky, vložíme společně s těstovinami do omáčky, ochutíme solí a pepřem a promícháme. |
4 | Rozdělíme do misek, dozdobíme snítkou kopru a ihned podáváme. |