Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59210

Ingredience

Těsto
180 g Cukr krupice
20 g Mouka pšeničná hrubá
100 g Ořechy vlašské
3 ks Vaječný bílek slepičí
Krém
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Kakao
250 ml Mléko plnotučné
30 g Pudinkový prášek - kakaový
250 ml Smetana ke šlehání

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 136kJ
15% Sacharidy 54 g
40% Tuky 30 g
2% Sodík 41 mg
17% Bílkoviny 10 g

Laskonky postup přípravy receptu:

1

Z bílků ušleháme pevný sníh, přisypeme cukr a šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí. Potom nádobu vyjmeme, vmícháme nastrouhané ořechy a po vychladnutí přimícháme hrubou mouku.

2

Vzniklé těsto lehce rozválíme na pracovní desce a tvořítkem z něj vykrajujeme oválky. Oválky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po vychladnutí je po dvou slepujeme krémem.

3

Příprava krému: Z mléka, cukru, pudinkového prášku a kakaa uvaříme pudink. Po vychladnutí do pudinku vmícháme dohusta ušlehanou smetanu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept