Laskonky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Laskonky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 59210 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
180 g | Cukr krupice |
20 g | Mouka pšeničná hrubá |
100 g | Ořechy vlašské |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Krém | |
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kakao |
250 ml | Mléko plnotučné |
30 g | Pudinkový prášek - kakaový |
250 ml | Smetana ke šlehání |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 128,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 4,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Kakao, Mléko plnotučné, Pudinkový prášek - kakaový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Smetana ke šlehání nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Laskonky postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh, přisypeme cukr a šleháme v horké vodní lázni do zhoustnutí. Potom nádobu vyjmeme, vmícháme nastrouhané ořechy a po vychladnutí přimícháme hrubou mouku. |
2 | Vzniklé těsto lehce rozválíme na pracovní desce a tvořítkem z něj vykrajujeme oválky. Oválky urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po vychladnutí je po dvou slepujeme krémem. |
3 | Příprava krému: Z mléka, cukru, pudinkového prášku a kakaa uvaříme pudink. Po vychladnutí do pudinku vmícháme dohusta ušlehanou smetanu. |